Wat is de waarde van een schatting?

Wat is de waarde van een schatting? Wat is de waarde van een schatting?

Het is vandaag de dag heel eenvoudig om een schatting van je woning te maken of te laten maken. Op verschillende websites is er een formulier te vinden waar je na het invullen van wat info over de ligging, aantal vierkante meters en de staat van je woning een waarde krijgt. Maar hoe waardevol is nu zo’n schatting?

 

 


De waarde die uit zo’n gratis online schatting komt is vaak gebaseerd op verzamelde data van een of meerdere immowebsites. Deze data geeft vaak enkel vraagprijzen weer en houdt geen rekening met de uiteindelijke verkoopprijs die soms hoger of lager ligt dan het gepubliceerde bedrag. Daarnaast kan er ook geen rekening gehouden worden met de afwerking, gebruikte materialen, de staat van de woning of de eventuele extra’s die een invloed hebben op de waarde van een pand. Bij zo’n online schatting is het dus zo dat het werkt maar zeer sterk afhankelijk is van de data die beschikbaar is.

 

 


Voor een accurate schatting laat je best een erkende schatter of een vastgoedmakelaar komen die de regio en de markt kent. Zij hebben de ervaring en de nodige kennis om de waarde van een pand goed in te schatten rekening houdend met de punten die niet terug te vinden zijn in de data. Uiteraard kijken zij ook naar de markt en de recente verkopen in de omgeving van je woning, maar misschien heeft jouw woning wel net een pluspunt waardoor de waarde stijgt. Door rekening te houden met alle punten komt hier een accuratere waarde uit voor jouw pand.

 

 

Tenslotte is er nog het verschil tussen de erkende schatter en de vastgoedmakelaar. Beide komen ze tot een correcte waarde na inachtname van alle waardebepalende elementen van een pand. Een vastgoedmakelaar gaat echter nog een stapje verder in de bepaling van de waarde. Hij zal starten bij de geschatte waarde van jouw pand en dan kijken hoe hij dat kan maximaliseren. Doordat hij  gebruik kan maken van verschillende marketingtools zal de vastgoedmakelaar veelal tot een hogere waarde komen. Deze waarde zal nog altijd een correcte waarde zijn op basis van alle waardebepalende factoren maar dan met een commerciële kijk op de verkoop.

 

 


Als je gaat verkopen en je wil vooraf de waarde van je woning weten aarzel dan niet om een vastgoedmakelaar uit te nodigen om een schatting op te maken. Zoals de meeste kantoren biedt Reds een gratis en vrijblijvende schatting aan. Na je aanvraag voor een waardebepaling zal een van onze makelaars ter plaatse komen om de het pand te bekijken en de nodige informatie verzamelen om een correcte schatting op te kunnen maken. De makelaar zal je dan ook uitleggen wat de meerwaarde is van een samenwerking met Reds en hoe wij de verkoop van jouw pand aanpakken. Omdat elk pand uniek is maken wij voor elk pand een plan van aanpak om een succesvolle verkoop te kunnen realiseren.

Wil je meer weten over onze aanpak vraag dan hier een schatting aan of klik op onderstaande button.

Ook interessant

Created with Sketch. Created with Sketch. checkmark download files-empty Created with Sketch. Created with Sketch. volume-mute2 volume-medium Group 3 Created with Sketch.