— door Jurgen Brekoo

Investeren in vastgoed dat bij je past

Investeren in vastgoed dat bij je past Investeren in vastgoed dat bij je past

Investeren in vastgoed kan zeer interessant zijn. Zeker rekening houdend met de huidige rentevoet kiezen steeds meer mensen om hun geld te investeren in vastgoed. Om een juiste keuze te maken in het type vastgoed waarin je wil investeren kun je je het best de vraag stellen “welk type vastgoed past bij mij?”. 

Stel je de vraag in hoeverre je betrokken wilt zijn bij je investering. Ben je iemand die graag zijn of haar huurders persoonlijk kent of zit je aan de andere kant van het spectrum en wil je gewoon een vastgoedinvestering doen met volledige ontzorging. Daarnaast kun je best rekening houden met de doelgroep van een pand, hoe is het onderhouden en natuurlijk wat is het rendement.

Voor alle vastgoed investeringen hebben we bij Reds een oplossing voor je. Om alvast een eerste idee te geven zetten we een paar mogelijkheden van type investeringen op een rij.

Een appartement in een bestaand gebouw

Appartementen zijn populaire investeringspanden, maar wat kies je? Een appartement in een bestaand gebouw of een nieuwbouw appartement? Bij een appartement in een bestaand gebouw is het verstandig om, voordat je investeert, je te verdiepen in het gebouw. Hoe is het onderhoud, zijn er aankomende kosten, wat zijn de algemene kosten, is er een syndicus en hoe is het gesteld met de balans.

Hou ook rekening met de beschikbaarheid. Is het pand nog verhuurd en indien ja, hoe zit het met het huurcontract. Door de meestal lagere aankoopprijs van een bestaand appartement kan je rendement wat hoger liggen dan bij nieuwbouw, maar hou dus zeker rekening met bijkomende kosten voor onderhoud.

Een nieuwbouwappartement

Kies je aan de andere kant voor een nieuwbouwappartement kun je ervan uitgaan dat het qua onderhoudskosten de komende jaren wel zal meevallen.

Omdat er bij een nieuwbouwappartement meestal nog keuze is in afwerking kun je zelf kiezen hoever je hierin gaat. Is de basisafwerking voldoende voor je of kies je voor net wat meer luxe zodat je kunt mikken op een huurder in het hogere segment.

Een huis

Minder populair dan een appartement als investering maar zeker het overwegen waard is een huis. Op de huidige huurmarkt is er wel wat vraag naar huizen maar het aanbod blijft beperkt.

Bij een huis ben je baas in eigen huis en heb je niet te maken met een mede-eigendom. Daartegenover staat dat alle onderhoudskosten ook wel voor jou zijn.

Ben je een handige Harry dan is investeren in een huis zeker een interessante optie. De winst zit hem in een lage aankoopprijs om de woning daarna zelf op te knappen. Daarna kun je, mede door de relatieve schaarste op de huurmarkt, meestal een mooi rendement halen op je investering.

Investeren zonder zorgen

Ben je meer iemand die wel wil investeren maar verder zoekt naar volledige ontzorging? Ook daar hebben we bij Reds een oplossing voor. Door samen te werken met een vooraanstaande partner kunnen we een investering aanbrengen die een vaste maandelijkse inkomst garandeert voor een langere termijn zonder risico op wanbetaling of leegstand.

In dit geval is een belangrijke factor voor alle bovenstaande types minder van belang, zijnde de locatie. Waar je bij bestaand, nieuwbouw of een huis een goed rendement kunt halen door de juiste locatie te kiezen, maakt het voor dit type investering niet uit. Voor elk type investering kun je uiteraard terecht bij onze vastgoedspecialisten. Maak een afspraak, geef je wensen door en wij kijken mee uit naar uw volgende investering.

Ook interessant

Created with Sketch. Created with Sketch. checkmark download files-empty Created with Sketch. Created with Sketch. volume-mute2 volume-medium Group 3 Created with Sketch.